Però no només fites així han servit als historiadors per fixar una frontera en la Història de la humanitat. Així, quan va caure l’Imperi Romà, també va finalitzar un període en què la ciutat concentrava el gruix de l’activitat humana. La gent va tornar al camp i es va encetar una era, almenys a Europa, en què va predominar el feudalisme com a forma d’organització social.
Per la següent època, la moderna, a més del descobriment d’Amèrica, la impremta va marcar la fi de l’”obscurantisme” i el principi del Renaixement. El mateix va passar amb el canvi a la nostra edat, la contemporània. A més de néixer l’estat modern amb la Revolució Francesa, la revolució industrial (tot i que havia començat una mica abans), i el colonialisme, que va donar al món la cara que avui dia té, han vertebrat l’edat contemporània.
D’aquí a uns anys, crec que també s’establirà una frontera, i se situarà en els anys que ens han tocat viure. A més, vaticino una data exacte, el 1945, just quan va esclatar la primera bomba atòmica i va acabar la Segona Guerra Mundial.
I com les altres etapes també la nova edat tindrà singularitats que justifiquin el canvi: el domini –almenys al primer món- de la societat de la informació (amb internet com a principal estàndard), l’existència d’una superpotència com mai abans no n’ha existit cap, les desigualtats Nord-Sud, l’inici de la conquesta de l’espai, els problemes del mediambient i la capacitat d’autoaniquilar-nos.
Patrocinadors
perfumeria 24 horas
porta automatica
Venta de joyas de plata
No hay comentarios:
Publicar un comentario