lunes, febrero 20, 2006

Seminari per ser un kamikaze

Ja és força increïble que a les persones se’ns arribi a mobilitzar en nom de banderes o idees, amb cada cop més sofisticades i mortíferes armes, sense adonar-nos que dessota hi ha el mateix de sempre: poder i riquesa. Que els terroristes suïcides existeixen des de fa temps és tan cert com que les guerres també. Ara bé, que un estat promogui o toleri obertament un curs universitari per recaptar kamikazes és tota una monstruosa novetat. L’estat arriba així al seu màxim despropòsit: anima als seus súbdits a autoimmolar-se en nom de vés a saber quines bajanades; és el major menyspreu que pot haver contra la vida. Si la notícia que apareixia al el telenoticies.com és certa -i no tinc clar si ho és, vist que aquesta mena de informacions serveixen perquè a l’altre bàndol tinguin més pretextos per justificar accions contra països islàmics-, caldrà vigilar de molt a prop el fanatisme creixent de la població. Està clar que no tothom està disposat a suïcidar-se a les societats musulmanes, ni de bon tros, però és simptomàtic d’una mentalitat més estesa: l’odi a occident. Una persona que no aprecia la seva pròpia vida, no té cap problema d’acabar amb ella de la forma que sigui; estem farts de veure atemptats suïcides per la tele, sense oblidar el punt d’inflexió que va suposar l’11-S.

No estem davant d’una lluita de civilitzacions, més aviat entre el fanatisme occidental i oriental vers el racionalisme occidental i oriental, i entre el manteniment de l’hegemonia econòmica occidental i l’emergència del món islàmic i...

*****

Mentre el terrorisme islamista ens “distreu”, ben lluny, la Xina continua el seu imparable creixement, i els EUA continuen apropant-se al gegant asiàtic mitjançant presència militar, el Pakistan, l’Afganistan i el Japó, i el control estratègic del Pròxim Orient. Clar que no els interessa, per ara, un enfrontament directe (el mercat xinès és molt suculent), però recordo que els EUA més d’un cop ha dit que no deixaria apropar-se a cap país al seu poder econòmic ni militar, i que ho faria amb qualsevol mitjà. Washington hauria de fer una ullada a la història i adonar-se que cap imperi ha estat etern.

Patrocinadors:

No hay comentarios: