viernes, septiembre 21, 2007

Vall d’Hebrón, no ha passat res

Estic convençut que ningú no pagarà pel que ha passat a l’hospital de la Vall d’Hebrón. A tot estirar un cap de turc per allà i un altra per aquí. Però resulta que per casualitats de la vida conec una persona que treballa al manteniment de la ciutat sanitària. Dos cops que l’he vist, dos cops que ha malparlat de la gestió tant del manteniment com d’altres àrees de l’hospital.

A tall d’exemple, aquesta persona em va explicar el funcionament de la cuina. Segons m’assegurava, la cap de la secció la privatitza durant uns anys fins que les parets es cauen i els fogons no s’encenen, moment en què la retorna a mans del poble. Per què? Senzill. Mentre la cuina està privatitzada el manteniment desapareix -estalvi de calerons- i quan retorna a mans públiques, els quatre gats de manteniment es troben un llargmetratge de reparacions. A això cal afegir que, i sempre segons les seves explicacions, sobre el terreny són això, quatre gats els que reparen i mantenen, en canvi als despatxos d’aquest departament hi ha un exèrcit d’administratius.

Més. Segons afirma, hi ha un nombre molt alt (no recordo el número exacte que em va dir) d’empreses que s’encarreguen del manteniment, però cap d’elles o dels seus treballadors passa per allà. Tot igual a 850 afectats, 150 trasllats de pacients, 60 operacions suspeses, a més de 1.400 consultes desateses. Espero que no tinguin la barra d’afegir aquest capítol al llibre de trens, aeroports, carreteres o xarxes elèctriques inservibles a causa de Madrit.

Per cert, ¿totes les infraestructures que no han funcionat a Catalunya en els últims mesos només no han funcionat bé durant aquests últims mesos?! Fa anys que sento que els trens no sempre arriben a l’hora o que els metros de tant en tant s’aturen o que els aeròdroms es col·lapsen. Fa anys que em treu de polleguera perdre hores a les carreteres i que l’empresa no em pagui aquesta pèrdua de temps de la meva vida. Com és que la premsa s’ha adonat ara? O és que l’Estatut no ha funcionat per res i calen mètodes expeditius? Preparem així el camí per la independència?

Ull! No parlo d'inversions. De ben segur que Catalunya no rep el que li correspondria. De fet, Zapatero ja va dir fa temps que ningú no dubtés de l'alta contribució de Catalunya a la resta d'Espanya, que era molta, molta va recalcar. O sigui que si el riu sona...

No hay comentarios: