jueves, marzo 15, 2007

Mani per una vivenda digna II

El pròxim dia 24 de març s’ha convocat una manifestació a diverses ciutats i pobles espanyols per denunciar l’usura o lladronici legal que es practica amb la vivenda en aquest país sense cap tipus d’impunitat. Govern!! que si van cares les pomes compro peres, però que sense sostre no passo!!! Ah, clar, és això, tots hem de passar pel tub, aprofitem-nos-en!, oi?

Si mai un dia algú es posés a tallar colls a l’estil Revolució francesa –per si cap boig com jo es mira això, que no s'ho prengui al peu de la lletra, no és res més que un diagnòstic agosarat i exagerat, per cridar l'atenció, vamos-, els historiadors furgaran anys després i veuran que s’estava robant al poble per mantenir la riquesa d’uns quants. Idem amb allò de mantenir a l’aristocràcia per la cara, de la qual cosa es va cansar la burgesia a la RF, els hereus de la qual ara trepitgen el poble.

Sí, als que llegiu això a l’estranger, heu de saber que a Barcelona city un pis mitjà va a 6000 euros el metre quadrat, és a dir, 40 metres (espai òptim pels divorcis express) 40 milions de les antigues pessetes. El lloguer, a Horta, una barriada dels afores, d’un pis nou (tres anys) de 80 metres, 1200 euros/mes; de 100, 1500. Cerdanyola, un poble de les rodalies, 80 metres 800 euros. Si comprar o llogar un pis suposa per una parella jove i no jove un alt percentatge del seu sou, que els suposarà als solters. Ah no perdó, amb aquests no compten, no tenen aquest dret.

I si el sou mitjà a Espanya està, que no ho sé, en els 1500 euros, serà perquè els d'uns pocs seran de cinc xifres o més al mes. A Espanya i a Catalunya s’ha posat de moda l’expressió mileurista, terme que pot abocar a equívocs. No sé si es refereix als que cobren al voltant de 1000 euros o als de per sota. Però, per si un cas, subratllar que hi ha gent que cobra 600. I no són pocs. De totes maneres, apart dels sous ridículs que es manegen a Espanya, el més vergonyant és l’accés a la vivenda. Per més informació sobre les manis (llocs), veure aquesta web (vivenda digne). En algunes ciutats, com a Barcelona, han dit que necessiten penya per organitzar millor la protesta.

No hay comentarios: