viernes, febrero 09, 2007

Sofismes aznarians

Tothom sabia que havia armes de destrucció massiva a l’Iraq i ara tothom sap que no hi havia, diu tan tranquil l’expresident Aznar.

Nàusees.

És indignant que la principal tesi per la qual es va desencadenar una guerra i una ocupació que se salda a diari amb desenes quan no centenars de morts hagi quedat anorreada des de fa temps, si no des del principi, i els instigadors continuïn lliures de tot càstig, uns encara com a dirigents i altres rebent els aplaudiments dels acòlits en conferències ben farcides de quartos. La cosa està clara. Resulta que els EUA manen. Seria difícil veure penjat George W. Bush, tot i que fets més inversemblants han passat al llarg de la història.

Senyor Aznar, vostè va immiscir Espanya en una guerra tot sabent que els motius no eren més que pretextos. I ho sap ara i ho sabia abans. Decisions les prenem tothom cada dia, el que passa és que les d’un president del Govern afecten milions de persones, tant les correctes com les que no ho són. És el que té el poder. Faci’s els raonaments que vulgui per tractar de deixar neta la seva cara vers el proïsme, però no s’autoenganyi, Bush, Blair i vostè van desencadenar la guerra amb mentides. Bush i Blair, per què ho van fer? Potser per geoestratègia, vés a saber, tot i que per aquest motiu em decanto. I vostè? Per ínfules, per això senyor Aznar?

No hay comentarios: